dinsdag 26 juli 2011

Daphne Lammers RTL Nieuws @ Bekende Nederlandse vrouwen

Daphne Birkhoff-Lammers (geboren Alphen aan den Rijn, 10 september 1972) is een Nederlands journaliste, die momenteel werkzaam is voor RTL Nieuws en Editie NL.
Carrière Daphne Lammers.
Toen bekende Nederlandse vrouw Daphne Lammers afstudeerde aan de Utrechtse School voor Journalistiek kwam ze al snel in dienst bij RTL Nederland. Daar was ze verslaggeefster voor verschillende nieuwsprogramma's waaronder RTL Nieuws en 5 in het Land.
 
Eind 2004 ging Daphne Lammers presenteren, eerst bij de late Editie NL om 22:30 en later bij het vervangende programma 4 in het Land. Toen ook dat programma werd gestopt keerde ze terug bij Editie NL, ditmaal de vroege editie om 18:15.
 
Daar was Daphne Lammers van 2007 tot medio 2010 invaller en tot op heden als vaste presentatrice. Sinds 2009 is ze ook weer werkzaam voor RTL Nieuws, eerst opnieuw als verslaggeefster en later als nieuwslezeres.
 
Vanaf januari 2011 vervangt Daphne Lammers Margreet Spijker door eenmaal per twee weken op zondag het RTL Nieuws te presenteren. Daarnaast vervangt ze geregeld haar vrouwelijke collega's op andere dagen.
Sinds 2008 heeft Daphne Lammers haar eigen communicatiebureau, genaamd Daphne Lammers communicatie.
Niet zomaar een boodschap, maar een boodschap die blijft hangen. Het klinkt eenvoudig maar in de praktijk blijkt helder communiceren nog een hele kunst. Of het nu gaat om uw bedrijfspresentatie, interview of toespraak, Daphne Lammers helpt u tot de kern te komen en de wollige woorden te vervangen door duidelijke taal, zonder daarbij uw eigen stijl uit het oog te verliezen. Daphne Lammers Communicatie werkt hierbij nauw samen met Elsemieke Havenga Communicatie en TXTRA Training.

Daphne Lammers is presentatrice van het nieuwsprogramma Editie NL en wellicht kent u haar ook als verslaggever en presentatrice van het RTL Nieuws. Meer dan veertien jaar is zij inmiddels werkzaam in de televisie-journalistiek.
 
Sinds 2008 heeft Daphne Lammers haar eigen communicatiebureau. Ingewikkelde boodschappen tot de essentie terugbrengen, voor iedereen bereikbaar en begrijpelijk, dat is waar Daphne Lammers in haar werk naar streeft. Als journalist, trainer of dagvoorzitter.
Programma     Functie     Jaar Daphne Lammers
Leidsch Dagblad
Verslaggever     1993
5 in het Land    
Verslaggever     1998-2002
RTL Nieuws    
Deskeditor    1995-1998
Verslaggever    2002-2004, 2009-heden
Presentator    2011-heden
   
Editie NL    
Presentator     2004-2005, 2007-heden
4 in het Land    
Presentator    2005-2008
Eindredacteur    2007-2008
Persoonlijk
Daphne Lammers is op 30 juni 2011 getrouwd en heeft twee dochters.
    Wie: Daphne Lammers
    Geboren: 10-09-1972
    Beroep: Presentatrice
    Actief op:
    Woonplaats: Utrecht
    Relatie: Getrouwd
    Kinderen: 2 dochters
    Werkt bij Editie NL : Sinds 2004
Daphne Lammers zat voor het eerst achter de Editie-desk in 2004. Een klein jaar presenteerde ze samen met Roel Geeraedts – de huidige Midden-Oosten correspondent van het RTL Nieuws - de late versie van Editie NL. Het was haar debuut als presentatrice; daarvoor reisde ze het hele land door als verslaggever voor het RTL Nieuws.
Saai? Nooit!
Daphne Lammers: “Ik vond het best een lastige keuze: verslaggever of presentatrice. Maar ik heb er nooit spijt van gehad.  Het leuke van Editie NL vind ik vooral het onvoorspelbare, er is veel ruimte voor improvisatie dus je kunt als presentator ook echt iets toevoegen. Dat maakt het nooit saai."
De late variant van ons programma werd iedere werkdag om 22.30 uur uitgezonden. In 2005 kwam ‘4 in het Land’ ervoor in de plaats, dat Daphne Lammers ook presenteerde. Toen dat na twee jaar stopte, keerde ze al gauw weer bij Editie NL terug. Eerst als invaller en sinds 2011 als vast gezicht.
Meubelstuk
Daphne Lammers heeft de School voor Journalistiek gedaan in Utrecht. Ze kon in 1995 aan de slag als stagiair bij het RTL Nieuws en is daarna niet meer weggegaan bij de nieuwsorganisatie waar ook Editie NL deel van uitmaakt.
Daphne Lammers: "Ik ben inmiddels een soort meubelstuk op de redactie. Ik heb ongeveer op alle afdelingen gewerkt als redacteur, verslaggever of presentator. En, geloof het of niet, na al die jaren vind ik het nog steeds heerlijk om die bruisende nieuwsvloer op te stappen."
Daphne Lammers Facts
    Daphne Lammers heeft als kind in een koor gezongen en nog steeds zingt ze het liefst de hele dag
    Zou daarom ook dolgraag de hoofdrol willen spelen in ‘EditieNL – de musical’, en geeft iedereen op de redactie graag af en toe een voorproefje van haar .. ahum.. zangtalent
    Stapt liever niet in liften
    Rookte vroeger zoveel dat haar vrienden haar ‘Pafne’ noemden
    Wordt erg blij van spontane etentjes met vrienden
   
Daphne Lammers speelde al in de jaren negentig graag een potje squash tegen Jeroen Latijnhouwers (maar won nooit!)
    Heet sinds dit jaar officieel Daphne Birkhoff-Lammers
    Woonde als klein meisje een jaar in Amerika
    Is ongelooflijk slecht in rekenen
    Heeft geen Gooische, maar een Leidse ‘r’
    Wil ooit een thriller schrijven en jawel, de eerste bladzijde is al af

RTL Nieuws-presentatrice Daphne Lammers is onlangs in Lisserbroek getrouwd met haar haar vriend en de vader van haar kinderen Bram Birkhoff.
"Hij was er om half twaalf, toen hoorde ik gepruttel van de mustang, en toen om half 1 kwam ik de trap af en daar stond hij met de kinderen", vertelt Daphne Lammers met een grote glimlach aan RTL Boulevard. "Nou dan wordt het wel ineens heel echt, ik vond het wel een heel ontroerend moment."
Daphne Lammers en Bram zijn al jaren samen, maar wilden wachten met trouwen tot hun kinderen het feest bewust konden meemaken.
Nieuwe invalster voor Daphne Lammers bij Editie NL: Sanne Steusel
14 Juni 2011 heeft Jeroen Latijnhouwers via zijn twitter bekendgemaakt dat Sanne Steusel vanaf heden Margreet Beetsma en Daphne Lammers zal vervangen wanneer zij verhinderd zijn om de uitzending van Editie NL te presenteren. Haar eerste uitzending die op 30 juni plaatsvond is inmiddels geweest.
Daphne Lammers zegt op twitter: RT @JeroenLatijn: Sanne Steusel valt in wanneer Daphne of Margreet door omstandigheden verhinderd zijn en zij elkaar niet kunnen vervangen.
@DaphneLammers Daphne Lammers
Superblij mee! Go Sanne! RT @JeroenLatijn: Sanne Steusel is onze nwe invalpresentatrice.30 juni haar debuut bij @EditieNL
Interview met Daphne Lammers
Van het presenteren van Editie NL kennen we haar natuurlijk allemaal. Maar sinds kort presenteert ze ook het RTL Nieuws op de zondag en als invaller. Naar aanleiding van haar nieuwe taak, zijn er in een interview aan Dahpne Lammers een paar vragen gesteld.
    Vond u het leuk om het RTL Nieuws te presenteren?
    Daphne Lammers: Ik vond het ontzettend leuk en spannend tegelijkertijd.
    U presenteert ook wel eens het algemeen nieuws bij RTL Z. Zou u het leuk vinden om ook een keer het economisch nieuws te presenteren?
    Daphne Lammers: Ik denk dat mijn collega’s Roland Koopman, Sanne Boswinkel, Peter van Zadelhoff, Roderick Veelo, Marc de Jong en Hella Hueck daar veel beter in zijn dan ik.
    Wat is het verschil tussen RTL Nieuws en Editie NL?
    Daphne Lammers: Ik denk dat het belangrijkste verschil is dat een presentator van het RTL Nieuws zoveel mogelijk ondergeschikt is aan het Nieuws – het gaat om de feiten, niet om jouw mening. Nieuws presenteer je zo neutraal mogelijk. Bij Editie NL geldt dat minder, daar laat je meer van jezelf zien.
    U zei op Twitter dat u ook de andere dames van RTL Nieuws vervangt. Vervangt u ook Femke Wolthuis (of Jan de Hoop) bij het Ontbijtnieuws?
    Daphne Lammers: Nee, ik vervang in principe bekenden Nederlandse vrouwen Margreet Beetsma, Suzanne Bosman en Margreet Spijker als zij ziek of op vakantie zijn.
    Heeft u ook een screentest gedaan om opvolger te worden van Mariëlle Tweebeeke?
    Daphne Lammers: Jazeker. Ik vind het altijd nuttig om mee te doen aan een screentest. Je leert veel over jezelf, laat zien waar je ambities liggen en doet nieuwe ervaring op. Als ik niet had meegedaan aan deze screentest had ik nu vermoedelijk niet het RTL Nieuws gepresenteerd.
    Hoe bent u bij RTL terecht gekomen?
    Daphne Lammers: Ik ben in 1995 als stagiair van de School voor Journalistiek bij het RTL Nieuws begonnen.
    Werkt u ook mee aan een website van RTL Nieuwsorganisatie (bijv. RTL Nieuws.nl of RTLZ.nl)?
    Daphne Lammers: Natuurlijk, de RTL Nieuws-websites zijn enorm belangrijk voor RTL Nieuws. Denk bijvoorbeeld aan interviews die ik als verslaggever doe, die kunnen niet in hun geheel worden uitgezonden maar wel compleet op de site worden geplaatst.
    Zoekt u uzelf wel eens op Google of YouTube?
    Ja, natuurlijk, dat doe ik heus weleens. Het meest bizarre dat ik ooit over mezelf heb gelezen is het jaar waarin ik kom te overlijden. Gelukkig blijk ik heel oud te worden. En dan zijn er natuurlijk de onvermijdelijke verwijzingen naar vermeende naakt of Playboy foto's op het internet.
    Doet u nog ander werk buiten RTL Nederland? Zo ja, wat?
    Daphne Lammers: Ik heb sinds 2008 een eigen communicatiebureau.
    Hoe voelt het om de belangrijkste nieuwsuitzendingen van de dag te presenteren?
    Daphne Lammers: Als een grote eer.

zaterdag 23 juli 2011

Lottie Hellingman telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land' @ Bekende Nederlandse vrouwen

 
Lottie Hellingman zondag op Nederland 3 in herhaling van de telefilm 'Vakantie in eigen land'.
Zondagochtend kun je op Nederland 3 kijken naar de herhaling van de telefilm 'Vakantie in eigen land' uit 2011 met Bekende Nederlandse vrouw Lottie Hellingman in een glansrol. Saskia heeft niet door dat haar vader Joep aan de rand van een financiële afgrond staat.
Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een vakantie-uitstapje in eigen land. Met haar vader en moeder neemt Saskia(Lottie Hellingman) intrek in een oud vakantiehuisje op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie.
Regie: Hanro Smitsman.
Cast: Lottie Hellingman, Amalia Yuno, Max van den Burg, Frederik Brom.
‘Vakantie in eigen land’, zondag 24 juli, 09.00 uur op Nederland 3
'Vakantie in eigen land', een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Bekende Nederlandse vrouw Lottie Hellingman (De hel van '63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg. Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap. Bijrollen in 'Vakantie in eigen land' worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).
Groene weilanden; een oase van rust. Niets verraadt dat een stukje verderop in een woonwagenkamp in Amsterdam Osdorp de set gevestigd is van Vakantie In Eigen Land. Deze telefilm komt van de hand van Hanro Smitsman, die zijn naam heeft gevestigd als regisseur met films als Skin en De Punt.

Vakantie In Eigen land is een telefilm geregisseerd door Hanro Smitsman en geproduceerd door Waterland Film voor de VARA. Het script, geschreven door Rob Bloemkolk, gaat over Joep die financieël in moeilijke tijden zit. Een luxe vakantie zit er dus niet in. Het alternatief is om de vakantie in Nederland door te brengen. Samen met zijn knappe en sexy vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia verblijven ze in een stacaravan op een vervallen camping. Aan de overkant woont de Sinti familie. Joep en zijn vrouw vinden de Sinti’s en hun gewoonten maar vreemd en proberen contact dan ook zo veel mogelijk te vermijden. Saskia vindt de Sinti’s juist wel speciaal, vooral hun zoon Dukker.

Een paar vragen aan de regisseur Hanro Smitsman:
Een van de grootste discussiepunten van onze maatschappij is de multiculturele samenleving. Heeft deze film ook een maatschappelijke functie of boodschap?
Hanro: "Ja ik denk het wel. Waar het heel erg over gaat is de ander. Op dit moment is er een tendens dat we bang moeten zijn voor de ander. Dit verhaal gaat over dat de ander je kan louteren. Dat op het moment dat je failliet bent juist de ander moet raadplegen. De ander kan juist nieuwe inzichten geven."

 

Skin, Schemer en Raak zijn vrij rauwe films, met veel emotie en ruwe omgangsvormen.
Zal Vakantie In Eigen Land net zo extreem zijn?
Hanro: "Nee. Het is meer een komedie, maar komedie kan ook veel met ernst te maken hebben. Het is een andere manier van brengen."


Waarom heeft u Max van den Burg en Lottie Hellingman voor de hoofdrollen gecast?
Hanro: "Lottie Hellingman is gewoon een heel goede actrice en haar timing is heel speciaal. Max van den Burg is ook hilarisch. Vakantie in eigen land is meer een tragikomedie en zij hebben de kwaliteiten om de film niet eendimensionaal te laten zijn."

 

Veel van uw werk is onder te brengen in arthouse. De hoofdrolspelers van Vakantie In Eigen Land zijn zeker geen onbekende namen. Zo heeft Lotti Hellingman in grote producties gespeeld zoals De Storm en De Hel van ‘63. Geeft u hiermee aan dat u met Vakantie In Eigen Land voor het grote publiek gaat?
Hanro: "Bij de casting denk ik daar nooit over na. Lotti is gewoon een fantastische actrice. Als ik een film maak kijk ik naar de kwaliteit van de acteurs, niet zozeer naar hun bekendheid. Goed spel maakt een film goed. Er zijn heel veel films met veel bekende namen maar dat zegt niets over de kwaliteit."

 

Niet alle acteurs zijn professioneel. De rollen van de Sinti Familie worden gespeeld door
onervaren amateur acteurs. Is het lastig om hiermee te werken?
Hanro: "Nee en ja. Vooral nee. De Sinti’s brengen bepaalde kwaliteiten met zich mee, zoals de muziek en de taal. De Sinti’s zijn zo bijzonder en authentiek; het zou lastig zijn om Nederlandse acteurs dit te laten spelen. Je krijgt dan niet dat authentieke resultaat."


De Sinti’s worden beschouwd als een groep aan de rand van de samenleving. Net als skinheads en Molukkers die eerder voorkwamen in uw werk. Waarom fascineren deze groepen u zo?
Hanro: "Het gaat er niet zozeer om of een groep aan de onderkant of bovenkant van de samenleving staat. Ik denk dat deze groepen ons veel vertellen over hoe we zelf zijn."

Lottie Hellingman in telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land'
Lottie Hellingman en Max van den Burg spelen hoofdrollen in de Telefilm 'Vakantie in eigen Land' van regisseur Hanro Smitsman, scenarioschrijver Rob Bloemkolk, producent Waterland Film en de VARA.
Een botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de kredietcrisis.
Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping.
 
Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti’s, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen land, een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Lottie Hellingman (De hel van ’63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg.
 
Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap.
 
Bijrollen in Vakantie in eigen land worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).
Waterland Film produceerde onder meerStella’s oorlog, ‘n Beetje verliefd en Nachtrit. De Telefilm Köfte van Michiel van Jaarsveld wordt 31 juli uitgezonden op Nederland 2.
 
De speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe draait vanaf 12 augustus in de bioscopen. In productie zijn onder meer de speelfilm Zieleman van Ben Sombogaard en de dramaserie De geheimen van Barslet van Boris Pavel Conen.

Vakantie in eigen Land met Nederlandse top actrice Lottie Hellingman betekent voor Smitsman, na Skin, De Punt en De laatste Reis van Meneer van Leeuwen, alweer zijn vierde telefilm op rij.
 
Maakte hij met de eerste twee nog indruk en was laatstgenoemde een aardig tussendoortje, Vakantie in eigen Land. De film is vaardig geschoten en goed geacteerd, vooral met een glansrol voor Lottie Hellingman.

Aan thema’s geen gebrek in Vakantie in eigen Land. De film verhaalt over relatieperikelen, vriendschappen, cultuurverschillen, vooroordelen en ga zo maar verder. De rode draad waaraan deze thema’s zijn opgehangen  - een verwende familie slaat op de vlucht voor schuldeisers en komt op hun nieuwe verblijfplaats in aanraking met een Sintifamilie.
Vakantie in eigen Land is een pracht film, waarin goed geacteerd wordt (vooral de twee jeugdige hoofdrolspelers en de inmiddels tot Nederlandse top actrice uitgegroeide Lottie Hellingman zijn zeer goed), het visueel en auditief allemaal prima verzorgd is, maar de kijker actief bij het geheel betrokken raakt.

Saskia(Lottie Hellingman) heeft niet door dat haar vader Joep aan de rand van een financiële afgrond staat. Lottie Hellingman maakt zich drukker om haar borsten, in de film steevast tieten genoemd, en haar minnaar. Na een seks en naaktscène waarin ze vreemd is gegaan met haar minnaar, ontploft het plot. Vanwege het familiefilm karakter zijn de blootscenes eruit geknipt.
 
Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een vakantie-uitstapje in eigen land. Met haar vader en moeder neemt Saskia intrek in een oud vakantiehuisje op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie. Jaar: 2011 Acteurs: Frederik Brom, Max Van Burg, Lottie Hellingman. Regie: Hanro Smitsman.
Joep staat dus aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal, maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten.
 
Met zijn mooie vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia, neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti's, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen Land (2011)
Regie: Hanro Smitsman
Scenario: Rob Bloemkolk
Producent: Wilant Boekelman, Koji Nelissen
Camera: Joost Rietdijk
Montage: Marc Bechtold, Michelle Hofman
Muziek: Paul M. van Brugge
Met: Amalia Yuno, Lottie Hellingman, Max van den Burg, Gianni Janzen, e.v.a.
Taal: Nederlands / Kleur
Speelduur: 75 minuten
Filmrecensie 'Vakantie in eigen Land'
De tweede Telefilm gaat over een familiecrisis, financiële problemen en cultuurverschillen. Dat klinkt als een zwaar drama, maar in ‘Vakantie in eigen land’ is geen enkel probleem onoplosbaar. Workaholic Joep (Max van Burg) is adviseur in dubieuze belastingconstructies.
 
Hij wordt bedreigd door een opdrachtgever die ineens miljoenen aan achterstallige belastingen moet ophoesten. Samen met zijn vrouw (zeer knappe rol van Lottie Hellingman) die zich liever drukker maakt om haar borsten(tieten in de film) en dochter vlucht hij naar een vervallen vakantiehuisje dat ooit van zijn oma was.
 
Joep verzwijgt de reden. Het gezin is luxe vijfsterrenvakanties gewend op tropische bestemmingen, dus vrouw en dochter begrijpen niet goed waarom ze ineens naar deze bouwval moeten. De nieuwe omstandigheden zorgen ervoor dat langlopende huwelijksproblemen eindelijk kunnen worden besproken.